Türk Ocağı, BUTSO'yu ziyaret etti
BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay'ın da bulunduğu ziyarette; Efendi Barutçu'nun yanında Burdur Türk Ocağı Başkanı Halil Rişvanoğlu ve Yardımcısı Namık Kemal Özkan ile Sekreter Kemal Sarı da yer aldı. Türk Ocaklarının çalışmalarını ve bazı kaygılarını da belirten Barutçu, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'ün, BUTSO Yönetimine selamlarını iletti.
BUTSO Başkanı Keyik'in ziyaretten duyduğu memnuniyet ifadesinin ardından; Türk Ocaklarının 99. kuruluş yılı dolayısıyla yaptıkları ziyaretin sebeplerini açıklayan ve yüz-iki yüz yıllık ekonomik değerlerin yabancıların eline geçmesinden endişe duyduklarını ifade eden Barutçu; "Türk Ocaklarının, kuruluş felsefesinde de belirtildiği gibi, Türk Milleti'nin sadece siyasi istiklalini değil, ekonomik ve kültürel istiklalini de kazanması yolunda ciddi gayreti var. Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticilerini de bu çalışmalara katılım ve desteklerini bekliyoruz. Çünkü Türk Ocağı hepimizindir" dedi. Barutçu şunları söyledi:
"Ülke kalkınmasında yabancı sermayenin katkısı çok önemli. Ancak, Bankacılık sektöründe, diğer stratejik alanlarda, yabancı sermayenin oranının yükselmesi, Türkiye'nin istikbalde, siyasi kararlarını da menfi yönde etkileyecektir. O bakımdan meseleyi sadece ticaret ve sanayi olayı olarak görmek doğru değildir. Olay aynı zamanda iktisadi bağımsızlık olayıdır.
Gelecek yıl 100. yılı olacak Türk Ocaklarının da kuruluş felsefesinde de Türk Milleti'nin sadece siyasi istiklalini değil, ekonomik ve kültürel istiklalini de kazanması yolunda ciddi gayreti var. İlk Türk Ocağı'nın kuruluşu için devrin aydınlarına çağrıda bulunan askeri tıbbiyeliler, 'Sadece göstermelik bir siyasi bağımsızlık kafi değildir. Türk müteşebbisi gelişmelidir, büyümelidir' dediler.
Bilindiği gibi biz, kamu yararına çalışan, günlük politikanın dışında ve bir siyasi partinin yan kuruluşu olmayan, partiler üstü felsefesi olan, kendini Türk sayan, Türk Milletinin bekasını arzu eden herkese kapılarını açan bir teşekküldür. Önümüzdeki yıl faaliyet alanlarını gençlere ve vasıflı insan yetiştirme yönünde geliştirme çalışmalarımız var. Bu amaçlarımızı 80'e yakın şubemizle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize şuur, demokrasi ve milli iradeye saygı bilinci vermeye çalışıyoruz. Türk Ocakları'nda, her hafta sonu 'Ocakbaşı Sohbetleri', ilmi ve milli meseleleri aydınlatıcı toplantılar yapılmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticilerini de bu çalışmalara katılım ve desteklerini bekliyoruz. Çünkü Türk Ocağı hepimizindir.
Önümüzdeki dönemde arkadaşlarımız haftalık veya aylık toplantılarında, başarılı işadamlarının başarı hikayelerini, özellikle gençlere aktarılması konusunda çalışmalar da yapacaklardır."
Ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren BUTSO Başkanı Keyik; "Ülkemiz son yıllarda hakikaten güzel şeyler yapmak için gayret ediyor. Toplumsal sıkıntılar da bir yandan büyüyor. Bunları aşmak adına, sizler gibi birtakım sivil toplum örgütlerimizin de bu tür çalışmaları, eğitimleri yapıyor olması, bizleri umutlandırıyor. Çünkü ben de aynı kaygıları, çocuklarımız adına yaşıyorum" dedi. Konuşmasının devamında, Burdur ekonomisine ilişkin bilgiler veren Keyik, Efendi Barutçu'nun "Ocak, Üniversite ve Oda'nın işbirliği ile Burdur ekenomisi üzerinde ufuk açacak ve 'Gelecekteki ekonomik hayatta Burdur nerede olmalı?' şeklinde bir ilmi çalışma yapılmasının faydalı olacağı" şeklindeki teklifine katıldığını, ancak böyle bir çalışmanın içinde sivil toplum örgütleri, valilik, belediye, üniversite, siyasiler de olmalı. Biz bunu hep dillendiriyoruz, önümüzdeki dönemde inşallah 'Ortak aklı' doğuracak birliktelikleri sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.
NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
6.7.2011