Odamızın da destekçisi olduğu Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışı yapıldı.
Uzay Çatı Halk Pazarında ilk günde açılış töreninin ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf KEYİK, hem stant açan işletmelere ziyarette bulundu ve hem de Odamızın standına gelen misafirlerimizi kabul etti.
Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte stantlara ziyaretlerde bulunan Başkanımız Yusuf KEYİK, üyelerimiz ve vatandaşlarla da sohbet etti. Fuarın hayırlı olması dileklerini iletti. Başkanımız Yusuf KEYİK, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÇELİK ve Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın MEÇİKOĞLU ile de bir araya geldi.
Açılış Töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf KEYİK:
"Tarım ve hayvancılık fuarları ziraat sektörünün gelişimini teşvik eden ve sürdürülebilirliğe dikkat çeken etkinliklerdir. Bu fuarlar; çiftçiler, tarım işletmeleri, hayvancılık sektörü paydaşları ile profesyonelleri ve teknoloji sağlayıcıları için bir araya gelme fırsatı sunar. İlimizde süreklilik kazandırdığımız tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri fuarımız en başta ziraat sektörünün tüm bileşenlere hitap edecektir. Marka olmuş firmalar için ticari ürünlerini sergileyecekleri bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarım makinelerinin üretim ve pazarlamasını yapan işletmelerimiz, hayvancılık alanındaki araç ve gereçlerin ticaretini yapan firmalarımızın yanı sıra ticari amaçla tanıtım ve satış yapmak isteyen işletme ve girişimcilerimiz fuarda alıcı, tüketici ve köylülerimizle bir araya gelecekler. İmalat sanayisindeki çeşitli sektörlerimiz, bölgesel farklarımızı, iç pazarımızı ve teknolojinin getirdiği yenilikleri kapsayıcı bir şekilde hedefine ulaştıracağına inanıyorum. İlimiz fuar vesilesiyle dinamiklerini güncelleyecektir. Bu yılki fuarın tarım ve hayvancılıkta üreticilerimiz için bir ayna olacağına, çiftçilerimizin kısa ve orta vadeli planlarında da kilometre taşı görevini üstleneceğine inanıyoruz. Fuarımız; verimliliğin artırılması, yenilikçiliğin yaygınlaştırılması, marka tanınırlığını artırmak, koordinasyon, girişimcilik, e-ticaret, kooperatifçilik, eko turizm, stratejik pazarlar, firma ve kurumların imajının güçlenmesi, uzmanlaşma, geniş bir hedef kitleye tek seferde ulaşmak, rekabet gücünün artırılması, üretimde çeşitlilik, güdümlü projeler, lojistik, üretim altyapılarının güçlendirilmesi, müşteri portföyünün genişletilmesi, pazar payını artırmak, alternatif pazarlar, alternatif enerji, sorumluluk, proje kültürü ve sürdürülebilirliğin geniş tabanlara yayılması, tarım ve yatırım sahalarına yön gösterilmesi için anahtar görevi görmektedir. Bu vesile ile fuarımızda emeği geçenlere ve katılımcı işletmelerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz fuarımızın başta üyelerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize, çiftçilerimize, bu sektörlerin tüm bileşenlerine ve ilimiz ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.