"NİSANDAN İTİBAREN ÜNİVERSİTELER AÇILMALIDIR"
Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik: “Üniversitelerimizin tüm fakülte ve meslek yüksek okullarının nisan ayından itibaren normale dönmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik: “Depremler ülkemizde yaşayan her vatandaş gibi bizleri de derinden üzdü ve kelimelerle tarif edilemeyen izler bıraktı. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kentimizde de halkımızın ne kadar yardımsever ve dayanışmacı olduğunu bu yaşadığımız felaketle de gördük. Elbette millet olarak düştüğümüz yerden kalkacağız. Türkiye olarak eskisinden daha sağlam adımlarla yolumuzda yürüyeceğiz. Bu dönemde depremzedeleri ilimizde ağırlamak vatandaşlık görevimizdir. Gücümüz yettiğince onlara destek olmak, günlük hayatlarına dönmeleri için gerekli imkanları sağlamak boynumuzun borcumuzdur. Bundan onur duyuyoruz” diye konuştu.
İlk ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerin yüz yüze eğitime başladığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanımız Keyik: “Deprem yaşanan 10 ilimiz hariç diğer illerimizde ilk ve orta öğretim kurumları normal eğitime başladı. Yüksek öğretimin kurumlarının da normale dönmesi ekonomimize katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Başkanımız Yusuf Keyik: “Kira alan ev sahipleri, ikinci veya daha fazla evlerini kiracılarına vermeyi düşünenler, özel yurt ve apart sahipleri ile bu konudaki diğer paydaşlarımız topyekûn seferber olmalıyız. Gerektiğinde nisan ayı kirasını veya taksitini almadan veya düşük bedel alıp fedakarlıkta bulunarak öğrencilerin normal eğitimine katkı sağlamalıyız. Biz Oda olarak bu konuda hassasiyet göstermeye ve yardım kampanyalarımıza devam ediyoruz. Aynı duyarlılığın Yüksek Öğretim Kurumunca, özel yurt ve apart sahiplerince ve diğer paydaşlarca da yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLERİN DENGELERİ BOZULUYOR”
Başkanımız Yusuf Keyik yaptığı çağrıda: “Öğrenci velilerimizin deprem psikolojisinden kurtulup normal hayata dönmesi ve yüksek öğretimde okuyan gençlerimizin de derslerine motivasyonu için üniversitelerimizin nisan ayından itibaren açılmasını istiyoruz. Uzun soluklu uzaktan eğitimlerin öğrencilerimizin psikolojik ve sosyal dengelerini alt üst edeceğine inanıyoruz. Yerleşkeler gençlerimiz için sadece eğitim değil aynı zamanda bir yaşam alanıdır. Gelecekleri hakkında karar verecek öğrencilere uzaktan eğitim uygulayarak boşluk oluşturulmamalıdır. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak çağrıda bulunuyoruz: Türkiye’de 7 milyon dolayında üniversite öğrencisi vardır. OHAL uygulanan illerimiz dışındaki diğer tüm kentlerde üniversitelerimiz nisan ayından itibaren normal eğitim öğretime başlamalıdır. Deprem yaşanan bölgelerde okuyan öğrencilere eğitim- öğretim gördükleri aynı bölümü istedikleri üniversitede sürdürme imkânı temin edilmelidir. Depremzede öğrencilerle birlikte diğer öğrenciler de yüz yüze eğitime kaldıkları yerden devam etmelidir.
20 Şubat’tan nisan ayı başına kadar devam eden süreçte (uygulamalı eğitimler hariç) uzaktan eğitim uygulanacak. Bu süreçte herkes fedakârlık yapacaktır. Sonrasında normal eğitim için bir kez daha karar alınacak. Bu kararın Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin tüm bölümlerinde normal eğitim yapılması yönünde olmasını bekliyoruz” dedi.