Skip to main content

Keyik; Günah Keçisi mi Aranıyor?

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; "MAKÜ Kampus tartışmasında, günah keçisi aranıyorsa, o ben değilim. Oysa biz, bugünün gündemi olan, 'Birleşerek, Şehrimizi Üniversite ile birleştirme programları yürütmek’ olduğunu söylüyoruz" dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, son günlerde, yazılı ve sosyal medyada, Burdur Gazetesinde yayınlanan bir röportaja dayanarak, “MAKÜ Kapus yerinin Örtülü’ye gitmesi” konusunda kendisine yönelik haksız eleştiriler yapıldığını ve işin aslının ne olduğunu belirten bir basın açıklaması yayınladı. Keyik açıklamasında şunları söyledi:

ÖRTÜLÜ’YÜ BUTSO BELİRLEMEDİ
Biz Oda ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben, bütün Burdurlular gibi, İlimize bir Üniversite kazandırılması için yıllarca elimizden gelen gayreti gösterdik. 2006 öncesi ve sonrasında, üniversite için düzenlenen toplan toplantılarda, bizim birinci önceliğimiz daima, Üniversitenin bir an önce kurulması oldu.

Kampus yeri konusu, bütün alternatifler ortaya konup, değerlendirilerek, ilgili merciler tarafından karara bağlanmıştır. Bakınız, özellikle bu konu için kurulan BURYÖV’ün, Mart-2007 tarihli 14. Genel Kurulu’nda yapılan konuşmada konuya ilişkin olarak: “Kampus, Örtülü Mevkiinden başka bir yere alınırsa, tarihi bir hata yapılmış olur. Çünkü bin 500-2 bin dönümlük araziler sadece fakülteler için düşünülebilir. Bizler, 3-5 yıl sonrayı değil, 25-30 yıl sonrayı düşünmek zorundayız” şeklinde, durum o zamandan izah edilmiştir.  

GÜNDEMİN KONUSUNDAYIZ
Geçmişin gündemini bugüne taşımanın ve varsa hataları kaşımanın hiçbir anlamı yoktur. “Kampus şuraya, buraya olsaydı…” tartışmalarını, bizim değerlendirmelerimiz üzerinden ve de okuduğunu anlamadan birileri gündeme getirerek, ‘başka konuların’ hesabıyla bize sıkıntı vermeye çalışmaktadır. Oysa biz, gündemin konusundayız.

GÜNDEM
Bugünün ve fakat bizim yıllar öncesinden, bir çoklarının hayaline bile gelmeyen öngörülerimizle dile getirdiğimiz konu şu: “Kampus üniversitesinin, şehir üniversitesi haline getirilmesi”dir. Dolayısıyla biz, “MAKÜ’nün, Şehirle birleştirilerek, şehir üniversitesi haline getirilmesine kadar, Eğitim Fakültesinin şehir içinde kalmasını ve ticari hareketliliğin bir nebze olsun korunması gerektiğini ifade ettik.

YILLAR ÖNCE İFADE ETTİK
Bazıları görmek istemese de Burdur kamuoyu biliyor ki; biz yıllar önce, Dergimizin Kasım-2010 sayısında ve sonrası çalışmalarımızda şöyle ifade ettik:
“TİCARİ ALAN GÜZERGAHLARI:
Burdur-Antalya-Ankara-İstanbul Karayolu üzerinde bulunan Gökçebağ Askeriye, Kışla, 1. OSB, Yeni Otogar, Susamlık-Termik Bölgesi, Değirmenler-Kurna Köyü Bölgesi ve MAKÜ’ye kadar olan yaklaşık 10 Kilometrelik güzergahın, Ticari Alan olarak planlanıp, gerekli altyapının hazırlanması. Yapılacak imar düzenlemeleri ile anayoldan geçen hareketli nüfus üzerinde olumlu bir algı oluşturulması. Bu nüfusun il merkeziyle bağlantısının kurulması sağlanmalı.
ŞEHRİN MAKÜ İLE BULUŞMASI:
MAKÜ, Halen Şehirden kopuk durumuyla bir ‘Kampus Üniversitesi’dir. Oysa 75 bin nüfuslu bir şehrin üniversitesi, şehirle birleşik şekilde, ‘Şehir Üniversitesi’ olmalıdır. Bu nasıl olacaktır? Şöyle: Çok sayıda örnekte olduğu gibi, Burdur’un da şehir olarak imar gelişimi, MAKÜ cazibesin planlanmalıdır. Planlanmasa dahi bu, zaten gelişigüzel şekilde doğal olarak gerçekleşecektir.  
MAKÜ Bulvarı:
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)’ne ulaşımı, Antalya Şehirlerarası yoldan kurtarılarak, Şehir Merkezi ile doğrudan ulaşım sağlayacak bir Nitelikli Yol planlanıp, ‘MAKÜ Bulvarı’ şeklinde gerçekleştirilmelidir. Bu iş, işin uzmanı, tecrübe sahibi mühendis ve müteahhit ekibi ve resmi, sivil, siyasi temsilcilerden oluşan bir istişari heyet vasıtasıyla takibi ve kontrolü yapılmalıdır.  
Türkiye’deki benzer örnekleri de gezilmek suretiyle yapılacak planlama; şehirlerarası karayolundan bağımsız olarak, eski ve yeni Büğdüz yolları ve benzeri alternatif yollar üzerinde düşünülebilir. Bu yollar ve bulvarın; ticari alan, Avm, yurt, eğlence merkezleri, mesirelik, normal ve villa tipi konutlarıyla, yüksek nitelikli semt alanı olarak imarı gerçekleştirilebilir. Bu şekilde de Üniversitenin şehirle bütünleşmesi sağlanacaktır.”  

Şimdi, işte bu gündemde bir araya gelerek ve Burdur için birleşerek, Şehrimizi Üniversite ile birleştirme programları yürütmeliyiz.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.