BUTSO Başkanı Keyik: ANSİAD Girişimcilik Haftası’nda, “Gelişimcilik” Mesajları Verdi
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 13.’sü düzenlenen “ANSİAD Girişimcilik Haftası” sebebiyle, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda konferans düzenlendi.Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik’in de konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Hasan Kürklü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, İşadamı Mehmet Cadıl ile İşadamı Mustafa Sak ve öğrenciler katıldı.
ANSİAD’IN MESAJI
Gençlerin yenilikçilik potansiyellerini keşfedip güçlü gelecek vizyonuna sahip olmalarını amaçlayan konferansın açılış konuşmasını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu yaptı. Eroğlu konuşmasında, üniversite öğrencilerine şöyle seslendi. “Kalkınmanın bireysel zenginleşme olmadığını, kalkınmanın bütün toplumun ve bütün ülkelerin birlikte gelişmesi olduğunu gördüğümüz için, ayrıca kalkınmanın okullarda ele alınması gereken bir konu olduğuna inanarak lise ve üniversite gibi hayata atılma aşamasına yaklaşmış olan bireyleri hedef almaktayız” dedi.
Başkan Eroğlu, “Gençleri girişimciliğe teşvik ederken, sadece para kazanmayı değil ve zengin olmayı kastetmiyoruz. Vicdanlı, ahlaklı, yenilikçi, toplumun ve dünyanın sorumluluğunu hisseden üreticiler olmalarını arzu ediyoruz. Gönlünüzde heyecan ile tutku olmadan ve çalışmadan başarılı olamazsınız” dedi.
AR-GE ÖNEMLİ
Ülkelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini de girişimcilik kültürünün oluşması ve iş dünyasında özellikle gençlerin aktif olarak yer alması ve Ar-Ge yapmısının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Vali Hasan Kürklü, “Ülkemiz son yıllarda izlenen ekonomik politikaların, yenilikçi düşüncelerin, Ar-Genin desteklenmesi ve kalkınmada bölgesel farklılıkların ortadan kalkmasına yönelik politikaların dikkate alınması ile gelişmiş ülke olma ve ilerleme yolunda çok önemli adımlar atmıştır.
Son yıllarda girişimciliği destekleyen KOSGEB, Kalkınma Ajansı, İş-Kur gibi kurum ve kuruluşların düzenledikleri girişimcilik programları ile ilimizde 200’den fazla yeni iş yeri açılmış ve bu işletmeler devletimizin sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteklerinden faydalanmıştır.”
KEYİK’TEN MESAJLAR
Bilindiği gibi Girişimcilik, başlıbaşına çok değerli bir kavramdır. Bu kavramla geçen 13 yıllık serüvene bakınca da anlaşılacağı gibi, Girişimcilik fikri fiiliyata dönmüş ve Ülkemizde olduğu gibi, Burdur’umuz ve Batı Akdeniz Bölgemizde de Mermercilikten Turizme, Tarım ve Hayvancılıktan Makine Sanayisine, büyük bir gelişmecilik ortaya konmuştur.
Tabii ki; hiçbir gelişim, son değil, aksine yeni gelişimlerin başlangıcı, yeni heyecan ve yeni Besmeledir. Geldiğimiz yere kolay gelinmemiştir. Bunun kıymetini unutmadan, geleceğe ve daha büyük hedeflere doğru, çıta yükselterek yürümek ve koşmak zorundayız. Zira, 150 yıllık dünya tarihinde, baş döndürücü gelişmeler olurken; Kadim Osmanlı’nın bakiyesi olan bizler, değişik zafiyet dönemlerinde güç kayıpları yaşadık. Bu güç kayıplarını, süratli şekilde telafi etmeliyiz.
Özellikle gençlerimiz için ortaya koyduğumuz “İnovatif Girişimcilik” hedefinde yürürken; aynı zamanda, ‘Vizyonel Açılımlar’ şeklinde, ciddi projelerle de gelişim trendimizi yükseltmeliyiz. Ve mutlaka, dünya güç dengeleri içinde, ağırlıklı mesafeler kat etmeliyiz.
Bu noktayı tekrar vurgulamalıyım ki; Dünyanın tüm güç dengelerinin uğruna kapıştıkları bir coğrafyada yer alıyoruz. Bu yeri korumak çok kolay değildir. Yine, aynı zamanda, tarihin bize yüklediği, “Mazlumların Hamisi, Zalimlerin Korkulu Rüyası” misyonumuzu da taşımak ve hedefine ulaştırmak, bir bedel istemektedir. Bu bedel daima gelişim, daima gelişim ve yarıştıklarımızdan daima bir adım önde olmayı yakalamak ve o noktayı daim korumak zorundayız. Belki değerini çok bilmediğimiz insan faktörü ve insanımızın girişimcilik cevheri ile tüm potansiyellerimizi hatırlayacak olursak, bu hedeflere ulaşmanın da imkansız olmadığını düşünüyorum.
Güneyimizde olan ve ateşi her gün harlatılan yangın da bizi hedeflerimize daha büyük heyecanlarla topyekun yükselişe, teşvik ve bilince ulaştırmalıdır.”
BAŞARI HİKAYESİ
Konuşmaların ardından Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, girişimcilik üzerine, Başarı Hikayesini anlattı. Amerika’da eğitim görmüş ve halen 7 ülkede fabrika sahibi olmuş Sak, öğrencilerden gelen yoğun soruları cevapladı. Mustafa Sak, “Girişimcilik ve başarı için, ‘Fikir, hayal, inanç ve cesaretin’ paradan daha önemli olduğunu vurguladı.
İlgili Fotoğraflar: