BUTSO Kadın Girişimcilerden Yemek Yarışması
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur İli Kadın Girişimciler Kurulu; Burdur Yöresel Yemekleri yarışması düzenledi.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Korur, düzenledikleri yemek yarışmasına ilişkin şunları söyledi: “Burdurlu iş kadınları olarak, bir yandan Burdur iş hayatının gelişimine çalışırken, diğer yandan bir kadın olarak da ilgilendiğimiz ve unutulmaya yüz tutmuş Burdur yöresel yemeklerinin yaşatılmasını amaçladık. Bu şekilde, kadın girişimcilerimizin iş hayatında daha aktiflik ve etkinlik kazanacağını düşünüyoruz” dedi.
Yöresel Yemekler Yarışmasının her kategori için; birincilere mikrodalga fırın, ikincilere mutfak robotu ve üçüncülere ketıl verileceğini söyleyen Gülay Korur; yapılacak yarışma için başvuruların gelmeye başladığını söyledi. Son müracaat tarihinin 11 Nisan olduğunu belirten Korur, yarışmanın şu kategorilerde yapılacağını açıkladı:
YEMEK YARIŞMASINDAKİ YEMEK ve TATLI ÇEŞİTLERİMİZ
ÇORBALAR
• Arabaşı (Arap Aşı)
• Erişte Çorbası
• Un Çorbası
ET YEMEKLERİ, KEBABLAR
• Testi Kebabı
• Bütün Et
• Erikli Et
PİLAVLAR
• Adak Aşı
• Sarma Aşı
• Erişte Pilavı
HAMUR İŞİ ve BÖREKLER
• Su Böreği
• Gazel Böreği
• Katmer
- Tereyağlı Katmer
- Tereyağlı Tahinli Katmer
- Tereyağlı Haşhaşlı Katmer
• Kömbe (Gömbe)
TATLILAR
• Ceviz Ezmesi
• Genevir (Kenevir) ve Haşgeş (Haşhaş) Helvası (Cevizli)
• Kabak Helvası
NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
7.4.2014
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Korur, düzenledikleri yemek yarışmasına ilişkin şunları söyledi: “Burdurlu iş kadınları olarak, bir yandan Burdur iş hayatının gelişimine çalışırken, diğer yandan bir kadın olarak da ilgilendiğimiz ve unutulmaya yüz tutmuş Burdur yöresel yemeklerinin yaşatılmasını amaçladık. Bu şekilde, kadın girişimcilerimizin iş hayatında daha aktiflik ve etkinlik kazanacağını düşünüyoruz” dedi.
Yöresel Yemekler Yarışmasının her kategori için; birincilere mikrodalga fırın, ikincilere mutfak robotu ve üçüncülere ketıl verileceğini söyleyen Gülay Korur; yapılacak yarışma için başvuruların gelmeye başladığını söyledi. Son müracaat tarihinin 11 Nisan olduğunu belirten Korur, yarışmanın şu kategorilerde yapılacağını açıkladı:
YEMEK YARIŞMASINDAKİ YEMEK ve TATLI ÇEŞİTLERİMİZ
ÇORBALAR
• Arabaşı (Arap Aşı)
• Erişte Çorbası
• Un Çorbası
ET YEMEKLERİ, KEBABLAR
• Testi Kebabı
• Bütün Et
• Erikli Et
PİLAVLAR
• Adak Aşı
• Sarma Aşı
• Erişte Pilavı
HAMUR İŞİ ve BÖREKLER
• Su Böreği
• Gazel Böreği
• Katmer
- Tereyağlı Katmer
- Tereyağlı Tahinli Katmer
- Tereyağlı Haşhaşlı Katmer
• Kömbe (Gömbe)
TATLILAR
• Ceviz Ezmesi
• Genevir (Kenevir) ve Haşgeş (Haşhaş) Helvası (Cevizli)
• Kabak Helvası
NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
7.4.2014